Prijsvraag Havenaer
Ontwerp voor centrale hal in appartementen complex

DANS 

De grote hoge wand, in een gebouw met veel bewoners en de daarbij horende woonbeweging, vraagt om een groot gebaar.

DANS staat voor passie en leven, voor aandacht, verbinding en samenzijn. Een  metafoor voor het met elkaar wonen, ieder in de eigen individualiteit maar met oog en compassie voor elkaar. 

Het werk wordt uitgevoerd in een roze-rode kleurencombinatie. Op de steenrode wand geeft dit een zacht samenspel, duidelijk aanwezig door zijn grootte maar niet dominant. De kleuren worden versterkt wanneer het licht aan is of helder licht van buiten de wand beschijnt.

Dans verbindt de bestaande lichtpunten op de wand en wordt erdoor be´nvloed wanneer deze aan zijn. De kleuren worden door het licht de hal in geprojecteerd.De jurk van de danseres is op subtiele wijze gedecoreerd met de ingegraveerde initialen van de VVE leden en springt daardoor meer in het oog.

Op de grote wandlampen worden twee kleine lichtstralen gemonteerd die achter het werk langs schijnen. Dit geeft diepte in de avond.

Om het effect van de gegraveerde jurk te vergroten zal de wand achter de jurk spiegelend gemaakt worden. Zowel overdag als wanneer het licht aan is zal deze spiegeling de jurk een extra dimensie geven.